Beneficiile consumului de lămâi

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de lămâi

    • Beneficiile consumului de lămâi
      Beneficiile consumului de lămâi

      Beneficiile consumului de lămâi

Des utilizată pentru aromarea ceaiurilor, prăjiturilor sau supelor, lămâia este unul dintre superfructele care contribuie în mod activ la menținerea sănătății organismului, prin prevenirea și tratarea unei largi palete de afecțiuni.

În compoziția chimică a pulpei de lămâie se regăsește apă, în procent de 88%, acid malic, acid citric, hidrați de carbon, vitamine (A, B1, B2, B3, B9, C, D, E, PP), minerale (fier, fosfor, calciu, mangan, cupru, siliciu), antioxidanți, citrați. Coaja conține uleiuri volatile, flavonoide, limonen, aldehide, acetat de granic, citral, citronelol, tepene, acetat de linalol, camfor, pinen, linalol, felandren, iar sâmburii de lămâie conțin flavonoizi și antioxidanți foarte puternici.

Între beneficiile consumului de lîmâie, încluzând aici coaja și semințele, amintim:

  • întărește sistemul imunitar
  • fluidifică sângele
  • scade riscul apariției cheagurilor sangvine
  • remineralizează organismul
  • detoxifiază și purifică organismul
  • atenuează simptomele astmului
  • redă echilibrul biologic
  • alcalinizează ph-ul organismului
  • combate anemia  și astenia
  • stimulează secrețiile la nivel hepatic, pancreatic și gastric
  • oprește hemoragiile
  • combate constipația
  • previne îmbătrânirea prematură
  • combate balonarea și flatulența
  • este tonic cardiac, venos, cerebral
  • previne apariția scorbutului și contribuie la tratarea acestuia
  • micșorează tumorile canceroase
  • combate viermii intestinali
  • combate obezitatea
  • menține sănătatea pielii (pistrui, acnee, pete, previne apariția ridurilor)
  • contribuie la fixarea calciului în organism
  • previne osteoporoza
  • scade febra, recomandat în infecții, gripe, răceli, bronșită, guturai
  • scade nivelul de colesterol din sânge
  • grăbește cicatrizarea rănilor
  • contribuie la activarea globulelor albe
  • combate aciditatea gastrică
  • menține sănătatea bucală, albește dinții, previne apariția plăcii dentare și a cariilor
  • întărește unghiile
  • combate voma
  • stopează căderea părului
  • scade tensiunea arterială
  • atenuează simptomele afecțiunilor reumatismale și gutei
  • combate aerofagia
  • combate aftele, ulcerațiile bucale
  • recomandat în cazul afecțiunilor hepatice
  • contribuie la tratarea litiazei biliare și urinare
  • combate durerile de cap
  • recomandat în perioada de creștere a copiilor și persoanelor aflate în convalescență
  • fortifică și vitalizează organismul.

Studiile de specialitate au arătat că lămâia are proprietăți depurative, astringente, antiseptice, anticancerigene, bactericide, antiinflamatoare, febrifuge, tonice, răcoritoare, antireumatismale, antiscleroase, cicatrizante, calmante, hemostatice, carminative, antiveninoase, antipruriginoase, antihelmintice, antitoxice, fotoprotectoare.

Deoarece semințele nu se digeră dacă sunt consumate întregi, recomandăm pisarea acestora înainte de a fi ingerate sau mestecarea lor timp de 1-2 minute înainte de a le înghiți.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: