Ce putem trata cu tinctură din coajă de lămâie

Lămâia este un fruct bogat în substanțe active și antioxidanți, coaja conținând și multe uleiuri care sunt benefice organismului.

Pentru a prepara tinctura, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 30 g de coajă care provine de la lămâi organice
  • 100 ml de alcool de 40-50º.

Coaja trebuie să fie rasă mic, după care se pune într-un borcan de sticlă. Se adaugă alcoolul, se închide ermetic, se agită energic și se lasă la macerat timp de 8 zile, la temperatura camerei. Recipientul se agită zilnic de mai multe ori.

La finalul perioadei de macerare, se filtrează și se păstrează în sticluțe de culoare închisă, închise ermetic.

Tinctura este eficientă în caz de:

- varice, colesterol, ateroscleroză, accidente vasculare cerebrale: într-o cană cu apă se pune sucul proaspăt stors al unei lămâi și o linguriță de tinctură. Se bea de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 6 luni, după care se face pauză 30 de zile și se poate relua. În acest timp nu se vor consuma mâncăruri grase, carne, alimente procesate, foarte condimentate, alcool. Se va adopta o dietă preponderent vegetariană, cu multe legume și polen, miere;

- nefrită, pielonefrită, cistită, boli renale: se face un amestec din părți egale de soc, mesteacăn și salvie. Din acest amestec se pune o linguriță într-o cană cu ceai fierbinte și se lasă la infuzat timp de 5 minute. În acestă infuzie se adaugă o linguriță cu tinctură și se consumă 3 astfel de căni zilnic, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 30 de zile. După o pauză de 7 zile, cura se poate relua.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie