De ce limonadă caldă dimineața?

Stil de viaţă

De ce limonadă caldă dimineața?

Lămâia și mierea de albine constituie o combinație alcalină care echilibrează nivelul ph-ului din organism, reducând riscul apariției unor afecțiuni și ajutând în ameliorarea și tratarea acestora.

Lămâia conține apă în proporție de 86-88%, proteine, hidrați de carbon, acid citric, acid malic, citrat de calciu, citrat de potasiu, substante minerale: fosfor, fier, siliciu, mangan , cupru, calciu, vitamine: A, B1, B2, B3, D, E, PP, citrați de sodiu și potasiu, iar uleiul volatil din coajă este compus din limonen, pinen, camfor, felandren, sesquiterpene, linalol, acetat de linalol, terpene (substanțe care ajută la controlul colesterolului din sânge), flavonoide, limonen, acetat de granic, citronelol, citral, aldehide.

Lămâia este un bun bactericid, tonic cardiac, antiseptic, diuretic, remineralizant, hipotensiv, antiscleros, antireumatismal, are efecte astringente, tonice, antiîmbătrânire și anticancerigene iar mierea de albine are proprietăți energizante, antiinfecțioase, menține echilibrul endocrin, stimulează digestia și metabolismul, favorizează tranzitul intestinal, și, în funcție de tipul de miere consumată, aceasta preia din proprietățile curative ale plantelor, adăugând alte proprietăți celor deja amintite.

Mierea de albine are în compoziția sa 16-20% apă, 0.4-0.8% proteine (din care 12 aminoacizi esențiali), 81.3% zaharuri (din care 38.19% fructoză, 31,28% glucoză, 5% zaharoză, 6.83% maltoză), 3.01% vitamine (B1, B2, B6, C), 0.2% substanțe minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf), 55-105 mcg acid folic, fermenți, enzime, hormoni, antioxidanți, factori antibiotici și urme de polen.

O cană cu limonadă caldă, preparată din sucul proaspăt stors al unei jumătăți de lămâie și îndulcit cu o linguriță de miere de albine bio sau organică, de proveniență locală, peste care adăugață o cană de apă plată călduță, nu fierbinte, pentru a nu distruge proprietățile mierii, ajută la:

  • îmbunătățirea digestiei: lămâia stimulează tranzitul intestinal și funcțiile ficatului, pentru a elimina toxinele din organism, iar mierea are efect antibacterian, ajutând la eliminarea posibilelor infecții din corp.
  • îmbunătățitea funcționării colonului: stimulează perisaltismul intestinal, eliminând deșeurile și toxinele mai ușor, favorizând absorbția nutrienților și hidratarea optimă.
  • eliminarea constipației: are efect digestiv și stimulează producerea mucusului intestinal.
  • stimularea sistemului limfatic și întărirea imunității: sistemul limfatic este responsabil cu asigurarea căii de transport a toxinelor afară din organism, funcționând, totodată, ca un filtru pentru bacterii, microoganisme etc. Sistemul limfatic se poate bloca în urma excesului de alcool, lactate, tutun, medicamente, pesticide, boli, deshidratare, moment în care pot apărea perturbări ale somnului, tensiune arterială,infecții recurente, boli recidivante, umflarea ganglionilor limfatici, a splinei, circulație deficitară, mâncărimi fără o cauză aparentă, transpirație excesivă, alergii, sinuzită și stres. O hidratare efcientă poate ajuta la creșterea imunității organismului.
  • eliminarea oboselii: amestecul are proprietăți tonice, dând un plus de energie organismului. Apa ajută la curățarea sângelui care oxigenează celulele, iar lămâia ajută la relaxare.
  • menținerea sănătății tractului urinar: mierea de albine are efecte antibacteriene și ajută la combaterea unor infecții comune. De asemenea, poate fi utilă pentru vindecarea pietrelor la rinichi prin formarea citratului urinar care previne apariția formării cristalelor.
  • combaterea halenei: aciditatea lămâii în combinație cu propietățile mierii curăță gura, activează glandele salivare, și omoară bacterile responabile pentru respirația urât mirositoare.
  • scăderea în greutate: prin accelerarea metabolismului și al arderilor.
  • menținerea sănătății pielii: lămâia purifică sângele, iar mierea ajută la refacerea texturii pielii.

De preferat este să se consume un pahar de limonadă caldă dimineața, pe stomacul gol, înainte de masă. Pentru a beneficia de toate calitățile sale, este de preferat evitarea consumului de cafea sau ceai timp de o oră.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: