Elixir pentru stimularea imnunității

Păstrarea sănătății este esențială pentru o viață activă, în condițiile în care poluarea și alimentația sunt primele care ne afectează.

Pentru a prepara acest elixir aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o căpățână de usturoi
  • o ceapă albă
  • 2 cm de rădăcină de ghimbir
  • o cană cu oțet din cidru de mere
  • un ardei iute roșu proaspăt mare
  • jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Curățați și spălați toate ingredientele, apoi tocați-le mărunt și puneți-le într-un borcan din sticlă. Turnați oțetul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 10 zile, la loc întunecos, la temperatura camerei, agitând zilnic borcanul de 3-5 ori.

La finalul perioadei de macerare se filtrează amestecul cu ajutorul unui tifon, iar lichidul astfel obținut se amestecă cu bicarbonatul de sodiu.

Elixirul se păstrează într-un borcan din sticlă, închis ermetic, la frigider.

Se administrează câte 3 lingurițe zilnic, după mesele principale, timp de 30 de zile, după care se face pauză alte 30 de zile, după care se reia de încă 5 ori, urmând aceeași schemă.

Remediul are efecte detoxifiante, alcalinizante, antioxidante, antiinflamatoare, antivirale, antibiotice, antibacteriene, antifungice, antibiotice și imunostimulatoare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie