La ce sunt bune semințele de dovleac

Originar din Peru, dovleacul a fost adus în Europa în secolul al XVI-lea și utilizat în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni.

În compoziția chimică a semințelor de dovleac s-au identificat următoarele substanțe: lecitină, zaharuri, uleiuri, acizi grași mononesaturați, vitamine (A, B1, B2, B6, E, F, K), minerale (fier, zinc, cupru, mangan, calciu, potasiu, seleniu, magneziu), enzime, fitosteroli, tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, protide, aminoacizi, proteine, rezine și fibre, 100 grame de semințe având 559 de calorii.

Datorită tuturor acestor ingrediente, semințele de dovleac au efecte diuretice, laxative, detoxifiante, vermifuge, sedative, antihelmintice, imunostimulatoare, antiinflamatoare și fitohormonale.

Astfel, între beneficiile consumului acestor semințe amintim:

  • întăresc sistemul imunitar
  • contribuie la constituirea materialului genetic
  • ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi
  • mențin sănătatea prostatei
  • favorizează producerea de testosteron
  • recomandat în cazul adenomului de prostată
  • detoxifiere
  • afecțiuni ale vezicii urinare
  • tulburări hormonale în cazul adolescenților
  • reduc nivelul de colesterol „rău”
  • previn osteoporoza
  • reduc apariția litiazei renale
  • artrită
  • viermi intestinali
  • urinare dificilă
  • reduce simptomele postmenopauză
  • protejează inima
  • artrită
  • anxietate
  • insomnie
  • protejează ficatul
  • migrene
  • retenție de apă
  • înbunătățesc reglajul natural al insulinei
  • previn accidentul vascular cerebral
  • previn infarctul miocardic
  • normalizează tensiunea arterială.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ultimele din categorie