Licoarea bunicii pentru tratarea gastritei

Având efecte emoliente, antianemice, laxative și afrodisiace, semințele de susan sunt utilizate încă din Antichitatea pentru tratarea bolilor.

Pentru a prepara acestă licoare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 70-80 g de semințe de susan
  • 1.4 litri de apă plată
  • 2 linguri cu urzică mărunțită și uscată
  • o cană cu miere de albine polifloră, organică
  • un litru de alcool de 96º.

Un litru de apă se pune la fiert, se adaugă semințele de susan, iar din momentul în care apa începe să clocotească se lasă timp de 20 de minute, după care se trage de pe foc, se acoperă vasul și se lasă să stea timp de 4 ore. Apoi se strecoară și se completează apa evaporată cu apă plată fiartă și răcită.

Se prepară apoi o infuzie din 400 ml de apă fierbinte și urzică. Se acoperă vasul și se lasă timp de 2 ore să stea, după care se strecoară, iar cele două preparate (infuzia de urzcă și cea de susan) se amestecă, se adaugă mierea și alcoolul.

Se amestecă cu o lingură de lemn, până ce mierea se dizolvă.

Se păstrează în recipiente de sticlă, la loc rece.

Se administrează câte 30 ml, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Remediul este recomandat în caz de:

  • gastrită
  • lipsa poftei de mâncare
  • anemie
  • artrită reumatoidă
  • durere de cap
  • stres.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: susan, urzică, gastrită, anemie, stres, remediu natural

De la același autor

Ultimele din categorie