Oțet iute pentru stimularea imunității

Iarna este sezonul virozelor respiratorii. De aceea, vă propunem astăzi un remediu natural, care are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiparazitare și tonice pentru a vă întări imunitatea.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de oțet din cidru de mere (organic) și părți egale din următoarele ingrediente:

  • usturoi
  • ghimbir
  • ardei iute (cu cât mai iute, cu atât mai bine!)
  • hrean
  • ceapă albă sau galbenă.

Spălați bine ingredientele, tocați-le mărunt și puneți-le într-un borcan din sticlă, până-l umpleți pe trei sferturi. Turnați apoi oțetul din cidru de mere, până umpleți complet borcanul. Închideți-l ermetic și lăsați-l la macerat timp de două săptămâni la loc întunecos, agitându-l zilnic.

La final, se filtrează cu ajutorul unui tifon steril, iar partea lichidă se depozitează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, care se vor păstra la loc rece și ferit de lumină.

Se administrează câte 2 linguri pe zi, dimineața și seara, încă de la primele semne de răceală și gripă, ca atare, fără a-l dilua cu apă sau ceai. Nu mâncați și nu beți nimic timp de 15-20 de minute după aceea.

În caz că boala deja a avansat, administrați până la 6 linguri zilnic, având grijă să lăsați cel puțin o oră între administrări.

Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil nu vor consuma acest remediu fără acordul medicului specialist.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie