Remedii naturale pentru ameliorarea oboselii cronice

Sindromul de oboseală cronică este o afecțiune invalidantă, de cauză necunoscută, care se caracterizează printr-o stare de oboseală sau de extenuare severă, care durează cel puţin şase luni şi reprezintă o piedică majoră în derularea normală a activităţilor zilnice.

Acesta se manifestă printr-o starea de oboseală extremă, dureri de cap, dificultăţi de concentrare, de atenţie şi dureri musculare. Până acum, această boală nu beneficiază de un tratament specific, dar există o serie de tratamente care atenuează simptomele și permite bolnavului să-și îndeplinească sarcinile zilnice.

Vă propunem astăzi 3 remedii naturale care au, în principal, rol tonic și revigorant:

  1. tinctura de rozmarin - se administrează câte 60 de picături zilnic, diluate în 100 mililitri de apă, timp de 20 de zile în fiecare lună, pe o perioadă de 2 luni;
  2. bitterul suedez - se administrează câte 60 de picături zilnic, de 3 ori pe zi, timp de 20 de zile în fiecare lună, pentru cel puțin 2 luni. Mai multe informații puteți găsi aici;
  3. polenul de albine - se administrează câte o linguriță dimineața, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 20 de zile în fiecare lună, pentru cel puțin 2 luni. Înainte de a-l înghiți, țineți polenul în gură pentru cât mai mult timp posibil, mestecați-l pentru ca acesta să interacționeze cu enzimele din salivă, și astfel absorbția nutrienților va fi mai rapidă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ultimele din categorie