Sirop de cătină vitaminizant

Cătina este unul dintre cele mai apreciate fructe care ne stau la dispoziție pentru a ne fortifia și vindeca organismul.

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de fructe de cătină
  • 5 litri de apă fiartă și răcită
  • 1.5 kilograme de zahăr
  • 2 linguri cu drojdie de bere proaspătă.

Fructele se zdrobesc și se pun într-un borcan din sticlă. Se adaugă apa și zahărul și se omogenizează până ce zahărul se dizolvă. Drojdia se dizolvă în puțină apă călduță, după care se toarnă peste amestecul din borcan.

Se amestecă, se acoperă borcanul și se lasă la macerat timp de 20 de zile. Maceratul se amestecă zilnic de câteva ori.

La final se strecoară, având grijă să păstrați cât mai mult din uleiul care se va ridica la suprafață.

După filtrare, cojile se storc bine și se pun la uscat.

Se administrează câte 1-2 linguri, de 3 ori pe zi, în timpul meselor principale, în cazul adulților și 1-2 lingurițe în cazul copiilor.

Remediul este recomandat pentru a spori pofta de mâncare, imunitatea organismului și a combate carența de vitamine și minerale.

De asemenea, siropul este recomandat pentru a combate oboseala și extenuarea.

*Cojile uscate se transformă în pulbere și se integrează în iaurt, sucuri, miere de albine sau se iau ca atare, efectele acestora fiind  asemănătoare siropului.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie