Trei ceaiuri pentru ameliorarea gutei

Guta este o formă de artrită care se caracterizează prin durere, edem, roșeață, inflamație și blocarea articulațiilor, principala cauză a bolii fiind excesul de acid uric în sânge.

Vă propunem astăzi trei ceaiuri care au efect diuretic și purificator la nivel sangvin, care contribuie la eliminarea acidului uric și scăderea inflamației.

  1. În 100 ml de apă clocotită puneți 5 g de muguri de pin zdrobiți. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 15-20 de minute, după care strecurați. Se administrează câte 2-3 linguri zilnic.
  2. Într-o cană cu apă clocotită adăugați 5 g de fructe de ienupăr uscate și zdrobite grosier. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 15-20 de minute, după care filtrați și consumați întreaga cantitate astfel obținută pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici.
  3. Într-un vas adăugați câte 10 g din următoarele plante uscate: frunze de urzică, frunze de mesteacăn, flori de tei, flori de soc. Amestecați bine plantele, iar din amestecul astfel obținut luați 2 lingurițe și adăugați-le în 500 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care strecurați. Cantitatea de ceai astfel obținută se împarte în 3 doze, care se consumă pe parcursul unei zile cu înghițituri mici.

Găsiți mai multe remedii împotriva gutei aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: urzică, guta, mesteacăn, tei, șoc, muguri de pin, ienupăr

De la același autor

Ultimele din categorie