Trei plante aromatice care vă scapă de indigestie

Utilizate la prepararea mâncărurilor, pentru a le da savoare și un gust specific, plantele aromatice sunt utilizate și sub formă de ceaiuri - pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Pentru a trata indigestia, vă propunem astăzi trei plante aromatice binecunoscute.

  1. Salvia - are acțiune carminativă, antinevralgică, hipoglicemiantă, coleretică, antisudorifică, depurativă, digestivă, neurotonică, astringentă, antiseptică, antioxidantă și antiinflamatoare, combate și previne balonarea, colicile și spasmele intestinale, crampele, flatulența, indigestia și asigură buna funcționare a digestiei.
  2. Rozmarinul - are proprietăți stimulente la nivelul circulaţiei cerebrale şi periferice, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, creşte tonusul psihic, antistress, tonic digestiv, coleretic, colagog, hipocolesterolemiant, antispastic, diuretic, antireumatic, antihipertensiv, antiseptic respirator și intestinal, antioxidant și antitumoral, fiind recomandat în caz de indigestie, balonare, digestie leneșă, dacă este consumată infuzia după masă. Dacă în schimb beți ceaiul înainte de masă, acesta va avea ca efect inducerea stării de sațietate și împiedicarea absorbției grsimilor nocive în organism.
  3. Busuiocul - are efect calmant, antiseptic, antispastic, stomahic, carminativ, diuretic, expectorant, galactogog și antiemetic, fiind recomandat în caz de infecții urinare, infecții respiratorii, anorexie, meteorism, ulcer gastric, indigestie, bronșite, durere de cap și senzație de vomă.

Pentru a prepara oricare din infuziile de mai sus, luați o linguriţă cu vârf de plantă și adăugați-o într-o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea. Se pot consuma până la 3 căni pe zi.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie