Trei remedii naturale pentru digestia dificilă

Tulburările digestive sunt printre cele mai frecvente afecțiuni cu care ne confruntăm, simptomele fiind printre cele mai neplăcute (arsuri stomacale, dureri, flatulență, balonare etc.).

Pentru a înlătura simptomele și a stimula digestia, vă propunem astăzi trei remedii naturale din plante, respectiv:

  1. ceaiul din rădăcină de măcriș: într-un litru de apă care clocotește puneți 25 g de plantă și lăsați să fiarbă pentru 5 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit. Când ceaiul este călduț, strecurați și consumați până la 2 căni pe zi;
  2. maceratul din flori de pelin: într-un litru de vin sau apă clocotită adăugați 30 g de flori uscate. Lăsați să fiarbă pentru 5 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați la macerat timp de 4 zile. După terminarea perioadei de macerare se strecoară și se bea câte un pahar mic, de 3 ori pe zi, cu 15-20 de minute înaintea meselor principale;
  3. ceaiul din amestec de plante: puneți într-un vas câte 20 g din următoarele plante – semințe de anason verde, flori de portocal, măghiran, frunze de busuioc, frunze de romaniță, frunze de lămâiță și frunze de verbină. Amestecați cât mai bine plantele pentru a obține un amestec omogen. Puneți apoi o linguriță din acest amestec într-o cană cu apă fierbinte și lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară și se consumă câte 3 căni pe zi, după mesele principale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie