Scara lui Iisus – treptele pe care le-a urcat Iisus Hristos când a mers la Pilat din Pont

Credincioşii urcă în genunchi cele 28 de trepte ale scării pe care acum 2000 de ani a urcat Domnul nostru Iisus Hristos spre a fi judecat de Pilat. Treptele sunt de marmură și sunt acoperite de lemn pentru a fi protejate. Mersul în genunchi le permite acestora să observe găurile din lemn, unde se pot vedea locurile în care sângele lui Iisus a rămas întipărit în marmură.

Santa Scala” sau „Sfânta Scară” a fost adusă la Roma de la Ierusalim în secolul al IV-lea de către Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare, și a fost amplasată în fostul palat papal, vizavi de biserica San Giovanni in Laterano, astăzi Biserica „Santa Scala”.

Credincioşii urcă în genunchi cele 28 de trepte ale scării pe care acum 2000 de ani a urcat Domnul nostru Iisus Hristos spre a fi judecat de Pilat. Treptele sunt de marmură și sunt acoperite de lemn pentru a fi protejate.

Mersul în genunchi le permite acestora să observe găurile din lemn, unde se pot vedea locurile în care sângele lui Iisus a rămas întipărit în marmură.

(Foto) Scara lui Iisus Hristos - treptele pe care le-a urcat Mântuitorul când a mers la Pilat din Pont

Ultimele din categorie