Viața Sfântului Mucenic Iulian din Emesa

Vieţile Sfinţilor

Viața Sfântului Mucenic Iulian din Emesa

    • Sfântul Mucenic Iulian
      Sfântul Mucenic Iulian

      Sfântul Mucenic Iulian

Sfântul Mucenic Iulian a fost un medic priceput și a vindecat boli nu numai ale trupului, ci și ale sufletului, convertind mulți oameni la credința în Hristos Mântuitorul.

Sfântul Mucenic Iulian era originar din orașul fenician Emesa și a suferit în anul 312 sub împăratul Maximian.

A fost un medic priceput și a vindecat boli nu numai ale trupului, ci și ale sufletului, convertind mulți oameni la credința în Hristos Mântuitorul.

Când i-au dus pe sfinții mucenici (care fuseseră închiși de prigonitorii creștinilor), pe episcopul cetății, Silvan, pe diaconul Luca și citețul Mochie pentru a fi mâncați de fiarele sălbatice, Iulian i-a încurajat și i-a îndemnat să nu se teamă de moarte pentru Domnul.

Sfântul Iulian a fost, de asemenea, arestat, torturat timp de unsprezece luni și condamnat la moarte. Capul, mâinile și picioarele îi erau străpunse cu unghii lungi. A fost lăsat aproape mort, dar a reușit să ajungă la o peșteră unde și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Deasupra peșterii în care a murit a fost ridicată o biserică. În timpul unor renovări din anul 1970, au fost descoperite sfintele sale moaște.