Vin din plante cu efect antiinfecțios

Stil de viaţă

Vin din plante cu efect antiinfecțios

  • Vin din plante cu efect antiinfecțios
   Vin din plante cu efect antiinfecțios

   Vin din plante cu efect antiinfecțios

Infecția reprezintă invadarea unui organism viu cu microorganisme patogene care acționează prin multiplicarea virulentă și/sau prin eliberarea de toxine. Infecțiile pot fi localizate sau generalizate.

Pentru a prepara vinul cu efect antiinfecțios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • un litru de vin alb bio sau organic
 • flori de soc
 • rădăcină de ferigă
 • nalbă-mare albă
 • pătrunjel de câmp.

Din plantele menționate (spălate și tocate mărunt) se face un amestec din părți egale. Adăugați într-un borcan din sticlă 30 g din amestecul de plante, turnați vinul, astupați vasul și lăsați-l la macerat timp de 12 ore.

La sfârșit, se pune amestecul la încălzit, până ce atinge punctul de fierbere, după care se trage de pe foc.

Remediul este eficient în caz de furunculoză și panarițiu.

Pentru a trata aceste afecțiuni puteți ține degetul infectat în acest vin sau îl puteți folosi pentru aplicarea cataplasmelor. Orice opțiune alegeți, trebuie să lăsați vinul să acționeze timp de 2 ore. Puteți repeta procesul de până la 3 ori pe zi, câteva zile la rând.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: