Vreți să aveți pace, bună înțelegere și iubire în familie?

Atunci hrăniți-vă zilnic cu Cuvântul lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi, rugați-vă unul pentru celălalt, împăcați-vă și iertați-vă degrab, dacă vă certați, faceți bine celor de lângă voi și, mai ales, nu lăsați să treacă mai mult de trei duminici fără să vă spovediți și să vă împărtășiți cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge ale lui Hristos, că astfel veți fi nedespărțiți de Hristos și de Biserică și unul față de altul. Astfel, iubirea voastră se va înnoi mereu și se va alimenta tocmai de la Izvorul iubirii – Dumnezeu.

Părinților, doriți să aveți copii cuminți și ascultători, care să vă cinstească și să vă prețuiască jertfa pe care o faceți pentru ei? Atunci, sfințiți-vă gândurile și viața și rugați-vă mai mult pentru copiii voștri, încredințându-i în grija Maicii Domnului, a Sfintei sau a Sfântului al cărui nume îl poartă și a îngerului păzitor primit de ei la botez. Îngrijiți-vă de hrana lor duhovnicească cel puțin la fel de mult cât vă îngrijiți de hrana cea trupească, și nu lăsați să treacă duminica fără să-i duceți la biserică, pentru a primi Sfânta Împărtășanie. Cât sunt mici, vorbiți-le mai mult despre Dumnezeu, iar când cresc, vorbiți-I mai mult lui Dumnezeu despre ei.

Vreți să găsiți nași de botez buni pentru copiii voștri? Atunci nu le căutați „sponsori”, ci oameni vrednici de a le fi „părinți sufletești”, care-și cunosc și-și trăiesc credința și care își cresc propriii copii după rânduiala lui Dumnezeu.

Soților, doriți să aveți pace, bună-înțelegere și iubire în familie? Atunci hrăniți-vă zilnic cu Cuvântul lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi, rugați-vă unul pentru celălalt, împăcați-vă și iertați-vă degrab, dacă vă certați, faceți bine celor de lângă voi și, mai ales, nu lăsați să treacă mai mult de trei duminici fără să vă spovediți și să vă împărtășiți cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge ale lui Hristos, că astfel veți fi nedespărțiți de Hristos și de Biserică și unul față de altul. Astfel, iubirea voastră se va înnoi mereu și se va alimenta tocmai de la Izvorul iubirii – Dumnezeu.

(Preasfințitul Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a ItalieiScrisoare pastorală la praznicul Nașterii Domnului, 2019, fragment)

De la același autor

Ultimele din categorie