Despre rugăciune la Sfântul Efrem Sirul
Dacă te rogi neîncetat, păcatul nu poate intra să-ţi atace sufletul. Rugăciunea ne stăpâneşte mânia, ne fereşte de păcatul mândriei, ne curăţă de răutate, nimiceşte invidia, clevetirea.
Să nu păcătuieşti este cu adevărat o binecuvântare. Însă cei care au păcătuit să nu deznădăjduiască, ci să le pară rău pentru păcatul făcut astfel încât Dumnezeu îi va ierta şi binecuvânta. Este bine să te rogi mereu fără să deznădăjduieşti, aşa cum le spune Mântuitorul Iisus Hristos Apostolilor săi.
Rugaţi-vă neîncetat, la orice oră din zi şi din noapte, nu numai atunci când veniţi la Sfânta Biserică sau când aveţi vreun necaz. Indiferent dacă lucrezi, stai întins în pat, călătoreşti, mănânci, bei, stai la masă nu întrerupe rugăciunea pentru că nu ştii când îţi va cere sufletul.
Nu aştepta duminicile şi Sfintele Sărbători sau un alt loc special pentru a te ruga. Indiferent dacă eşti în Biserică, sau în casă, în ţară, sau păzeşti oile sau construieşti clădiri sau eşti la o petrecere nu înceta să te rogi.
Dacă te rogi neîncetat păcatul nu poate intra să-ţi atace sufletul. Rugăciunea ne stăpâneşte mânia, ne fereşte de păcatul mândriei, ne curăţă de răutate, nimiceşte invidia, clevetirea. Rugăciunea este întărirea trupului, bunăstarea familiei, bună aşezare a oraşului, a ţării, biruinţă în războaie, pacea sufletului.
Rugăciunea este pecetea fecioriei, fidelitatea celor căsătoriţi, arma călătorilor, curajul celor care au trezvie, îmbelşugarea ţăranilor, ocrotire celor care merg pe mare. Rugăciunea este apărătoarea celor judecaţi, mângâiere celor necăjiţi, bucurie celor întristaţi, cunună celor căsătoriţi. Vedeţi fraţilor, ce putere mare are rugăciunea. Nu e avere mai mare a omului în întreaga sa viaţă ca rugăciunea.
Drepții din Rai îi văd și îi cunosc pe cei osândiți
Nu spre pieirea noastră ne trimite Domnul tot felul de suferințe
Traducere și adaptare:Sursa:http://orthodoxwayoflife.blogspot.roCitește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro