Ce puteți trata cu vin de coada-calului

Plantă iubitoare de apă, coada-calului are acțiune antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatorie, diuretică, depurativă, remineralizantă, antiacidă, cicatrizantă.

Pentru a prepara vinul de coada-calului, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 ml de vin roșu bio sau organic sau 250 ml de must roșu bio sau organic
  • o linguriță de plantă mărunțită.

Se pun cele 2 ingrediente la fiert, iar când vinul dă în clocot se mai lasă timp de 3 minute, după care se trage de pe foc și se lasă la răcit. Când preparatul s-a răcit complet, se strecoară.

Se administrează câte o ceașcă zilnic, dimineața, cu 15 minute înainte de micul dejun.

Remediul este eficient în caz de:

  • afecțiuni pulmonare
  • convalescență
  • constipație
  • retenție de apă
  • demineralizare
  • afecțiuni ale sistemului nervos
  • ateroscleroză
  • contribuie la sinteza de colagen a organismului.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie