Ce puteți trata cu vin de piersici

Puternic antioxidante, piersicile au efecte digestive, antiinflamatorii, diuretice, depurative, cardiotonice și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Pentru a prepara vinul de piersici, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 litri de vin alb, bio sau organic
  • 1.3 litri de coniac de bună calitate
  • 500 g de zahăr
  • 2,5 kilograme de piersici decojite și curățate de sâmburi
  • 4 migdale crude
  • 7 g de drojdie de bere uscată.

Tăiați cubulețe sau felii subțiri piersicile, puneți-le într-un vas și turnați apoi zahărul. Lăsați timp de 4-6 ore, după care puneți la fiert timp de 15 minute, amestecând continuu. Lăsați apoi la răcit, după care turnați amestecul într-un borcan din sticlă, adăugați migdalele, drojdia și alcoolul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 30 de zile, după care filtrați și păstrați lichidul limpede în recipiente din sticlă, la loc răcoros.

Se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale.

Remediul este eficient în caz de:

  • litiază renală
  • constipație
  • tulburări digestive
  • digestie lentă
  • oboseală.

******

100 g de fruct au 43 de calorii și conțin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drați, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for, 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu și 6,6 mg vitamina C.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie