Preparat cu măceșe pentru întărirea sistemului imunitar

Detoxifiante, remineralizante, vitaminizante, diuretice, antiinflamatorii, măceșele sunt fructele care nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui.

Pentru a putea prepara remediul propus astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 kg de măceșe proaspete
  • 4,5litri de apă plată sau de izvor
  • 2 kg de zahăr
  • 200 g de drojdie care provine de la fermentarea vinului.

Spălați bine fructele, zdrobiți-le și puneți-le într-o damigeană. Separat, dizolvați zahărul în apă și turnați peste fructe. Adăugați drojdia și acoperiți vasul cu un tifon. Lăsați să fermenteze timp de 30 de zile. Dacă după acest interval fermentația nu s-a încheiat, mai adăugați 500 g de zahăr și sucul unei lămâi. Mai lăsați 7 zile, după care strecurați, fără a deranja sedimentele depuse la fundul vasului.

Lichidul limpede se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic, la loc rece și întunecat.

Se administrează câte 50 ml zilnic, dimineața, cu 15 minute înainte de micul-dejun.

Remediul este eficient în caz de:

  • convalescență
  • anemie
  • avitaminoză
  • demineralizare
  • slăbiciune generală.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie