Cum am primit binecuvântarea Sfântului Paisie Aghioritul

Simţeam că Stareţul Paisie vieţuieşte încă la Panaguda, iar acum merg să iau binecuvântare şi un cuvânt de folos. Şi chiar aşa a fost!

Panagauda este ultimul loc de nevoinţă al Sfântului Paisie Aghioritul (din februarie 1979, până în octombrie 1993). Am avut binecuvântarea de a ajunge aici pe 17 ianuarie 2015. Era o zi însorită de sâmbătă şi, cu câteva zile înainte (marţi, 13 ianuarie), fusese canonizat Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul de către Patriarhia de Constantinopol. Zeci de pelerini coborau şi urcau în linişte pe cărarea ce duce la chilie. În pădure erau numai pâlcuri de ghiocei. Simţeam că Stareţul Paisie vieţuieşte încă la Panaguda, iar acum merg să iau binecuvântare şi un cuvânt de folos. Şi chiar aşa a fost!

O mare binecuvântare am simţit când m-am închinat în paraclisul chiliei, apropiindu-mă de strana cuviosului şi privind icoanele sfinţilor care i s-au arătat Sfântului Paisie, de-a lungul vieţii. Chilia arată de parcă nimic nu s-a schimbat în anii ce-au trecut de la plecarea Cuviosului la Domnul!

La întoarcerea spre Kareia am primit şi cuvântul de folos de la Părintele Gavriil, care se nevoieşte nu departe de Panaguda. Dar aceasta este o altă poveste…

(Foto) Chilia Panaguda a Sfântului Paisie Aghioritul

De la același autor

Ultimele din categorie