Mâna Sfintei Maria Magdalena, la Spitalul General al Aeroportului din Atena

Cu binecuvântarea starețului, Arhimandritul Elisei, a fost dusă curata mână a Sfintei Maria Magdalena la Spitalul General al Aeroportului din Atena pentru a se închina evlaviosul fericitul Al. Kar, a cărui stare de sănătate era critică. Când reprezentanții mănăstirii i‐au spus că a venit Sfânta Maria Magdalena pentru binecuvântare și tămăduire, cel ce era grav bolnav și‐a revenit în simțire imediat și s‐a închinat cu mare emoție și bucurie la cinstitele moaște, exprimându‐și în același timp și mulțumirile lui față de gheronda.

Un fapt minunat s‐a petrecut la Spitalul General al Aeroportului din Atena unde era internat teologul și ieropsaltul Al. Kar, prieten apropiat și deosebit al Metocului Înălțării și al Mănăstirii Simonos Petras. La sfârșitul lunii mai 2008, moaștele izvorâtoare de har ale Sfintei Maria Magdalena au fost aduse de la mănăstire la Metocul Înălțării pentru închinare și sfințirea credincioșilor. Atunci, cu binecuvântarea starețului, Arhimandritul Elisei, a fost dusă curata mână a Sfintei la Spitalul General pentru a se închina evlaviosul fericitul Al. Kar, a cărui stare de sănătate era critică. Când reprezentanții mănăstirii i‐au spus că a venit Sfânta Maria Magdalena pentru binecuvântare și tămăduire, cel ce era grav bolnav și‐a revenit în simțire imediat și s‐a închinat cu mare emoție și bucurie la cinstitele moaște, exprimându‐și în același timp și mulțumirile lui față de gheronda. Acest fapt a creat o emoție specială și uimire pentru evlavia pe care o avea cel bolnav față de Sfânta.

(Ieromonahul Theologos Simonopetritul, Sfânta Maria Magdalena - Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras, traducere Laura Enache, Editura Doxologia. 2015, p. 110)

De la același autor

Ultimele din categorie