Beneficiile consumului de ghimbir cu miere

11 Februarie 2019 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Originar din Asia, ghimbirul este o plantă ierboasă ale cărei rădăcini au proprietăți antiemetice, antivertiginoase, carminative, digestive, antialgice, sedative, antipiretice, calmante, revulsive, antiinfecțioase, antiinflamatorii, antioxidante și imunostimulatoare.

Pentru a prepara extractul de ghimbir, curățați o rădăcină și dați-o prin răzătoarea mică, până obțineți o linguriță de răzătură.

Puneți acestă cantitate într-un pahar cu apă plată rece și lăsați să stea timp de 24 de ore la frigider. La final, adăugați o lingură cu miere și consumați până la 3 cești pe zi.

Această combinație întărește vederea și previne cataracta. În plus, se mai consumă în caz de:

  • afecțiuni ale sistemului urinar
  • cancer rectal, de colon
  • hipertensiune
  • ateroscleroză
  • hipercolesterolemie
  • infarct miocardic
  • indigestie
  • constipație
  • imunitate scăzută
  • greață
  • vomă
  • astm bronșic
  • bronșită
  • răceală
  • gripă
  • tuse
  • bronsiolită
  • amigdalită
  • faringită
  • nas înfundat
  • circulație periferică deficitară
  • impotență
  • cefalee
  • migrenă
  • depresie
  • agitație
  • afecțiuni hepatice
  • extenuare
  • tulburări de memorie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie