Farmacia din coaja de rodie

Și pentru că nu doar semințele acestui delicios fruct sunt benefice pentru organism, vă prezentăm și câteva remedii obținute folosind cojile de rodie.

Pentru aceste remedii aveți nevoie de pulbere din coajă de rodie, pe care o puteți prepara astfel: spălați bine rodia, lăsați-o la uscat, apoi decojiți-o. Îndepărtați partea albă și întindeți rezultatul pe o foaie de hârtie. Când cojile sunt bine uscate, păstrați-le într-o punge de hârtie, brună. Aceste coji se transformă în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau a unui mojar, chiar înainte de a prepara remediul de care aveți nevoie, pentru a nu pierde principiile active (vitamina C, beta-caroten, potasiu, fosfor, calciu, taninuri).

Pentru a atenua simptomele hemoroizilor se pune o linguriță rasă de pulbere într-un pahar cu apă fiartă și răcită. Se amestecă și se consumă 2 pahare pe zi, până ce simptomele dispar.

În caz că suferiți de litiază renală, puteți încerca următorul remediu: într-o cană cu apă clocotită puneți 2 linguri rase de pulbere. Puneți apoi vasul pe o baie de abur și lăsați la fiert timp de jumătate de oră, la foc mic, după care se strecoară, iar apa evaporată se completează cu apă fiartă și răcită. Se consumă câte 50 ml, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 7 zile, după care se face o pauză de 14 zile, și se poate relua.

Dacă tusea seacă sau durerile în gât vă dau bătăi de cap, faceți un amestec din 8 părți de pulbere din coajă de rodie și o parte sare de Himalaya roz. Adăugați apă fiartă și răcită cât să se formeze o pastă groasă. Din acestă pastă se modelează bombonele mici, de mărimea unui bob de fasole. Se sug câte 3 bombonele pe zi, la 30 de minute după mesele principale, timp de 4 zile. Mai multe informații despre beneficiile sării roz de Himalaya puteți găsi aici.

În caz de diaree, puneți o linguriță de pulbere în 200 ml de apă clocotită. Puneți apoi vasul pe o baie de abur și lăsați la fiert timp de 15 minute, la foc mic, după care se strecoară, iar apa evaporată se completează cu apă fiartă și răcită. Acoperiți vasul și lăsați să stea timp de 60 de minute. Se administrează câte o linguriță, de 4 ori pe zi, timp de 2 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie