Beneficiile consumului de măsline verzi
De origine mediteraneană, măslinele verzi sunt cel mai adesea utilizate în gastronomie, dar puțini dintre noi știm și care sunt nutrienții și efectele benefice ale acestora.
În compoziția chimică a măslinelor verzi s-au identificat următoarele substanțe: carbohidrați, proteine, grăsimi mononesaturate, acizi grași omega-3 și omega-6, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, colină, C, E, K), substanțe minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc), 100g de măsline având 115 calorii.
Între beneficiile acestora, amintim:
- scad nivelurile crescute de colesterol
- scad tensiunea arterială
- întăresc imunitatea
- combat efectele radicalilor liberi
- mențin sănătatea sistemului cardiovascular
- atenuează alergiile
- au efect antiiritant
- combat inflamația
- previn cancerul
- reduc riscul apariției aterosclerozei
- reduc riscul apariției unui accident vascular cerebral
- mențin integritatea mucoaselor
- mențin integritatea pielii
- întăresc ochii
- îmbunătățesc funcțiile hepatice
- îmbunătățesc digestia
- susțin sistemul osos
- previn apariția osteoporozei
- atenuează simptomele menopauzei
- ameliorează durerile cauzate de artrită.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro