Leacuri bătrânești cu miere de albine

Mierea de albine este unul dintre cele mai prețioase produse ale naturii, aceasta reprezentând singurul aliment al cărei termen de garanție este nelimitat.

Vă propunem astăzi câteva remedii pe bază de miere de albine, pentru a vă ușura durerile și a grăbi însănătoșirea.

  • Astm, bronșită, traheită, răceală, gripă – într-o cană cu apă clocotită, adăugați o linguriță cu isop uscat și mărunțit. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute, după care strecurați, adăugați o linguriță cu miere și consumați câte 3 căni pe zi, una după fiecare masă principală. În paralel, se mestecă și câte o jumătate de linguriță de chimen pisat, de 3 ori pe zi.
  • Tuse – în 500 ml de vin se fierbe o mână cu frunze de urzici, timp de 5 minute, din momentul în care fiertura a dat în clocot. Se trage apoi vasul de pe foc, se strecoară, iar în lichidul limpede se adaugă 2 linguri cu miere de albine. Se administerază câte o linguriță, atunci când simțiți nevoia de a tuși.
  • Dureri gingivale sau gingii care sângerează – o linguriță cu pulbere din rădăcină de nalbă se amestecă cu o linguriță de miere de albine. Se masează gingiile de 3 ori pe cu acest amestec, după ce v-ați spălat pe dinți.
  • Furuncule, panarițiu, abces – se face o pastă groasă din următoarele ingrediente: făină de secară, ceapă coaptă, gălbenuș de ou, unt și miere. Amestecul se pune pe zona afectată, curățată în prealabil, și se acoperă cu un pansament steril. Se lasă 2-3 ore să acționeze, după care se îndepărtează. Se face o singură aplicație pe zi, până când problema dispare.
  • Bronșită, răceală, afecțiuni pulmonare – într-un litru de apă se pun 6 linguri cu vârf de pătlagină uscată și mărunțită. Lăsați să dea în 3-4 clocote, după care acopetiți vasul și-l lăsați la infuzat timp de 15 minute. Strecurați, adăugați sucul unei lămâi și 2-3 linguri cu miere de albine. Omogenizați și consumați ceaiul pe parcursul unei zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie