Remedii naturale pentru atenuarea simptomelor gutei

Guta este o afecțiune care se caracterizează prin crize inflamatorii la nivelul articulațiilor.

Cele mai frecvente cauze ala apariției bolii sunt factorii ereditari, alimentația necorespunzătoare, obezitatea, excesul de alcool, sedentarismul și unele afecțiuni renale.

Pentru a favoriza eliminarea acidului uric din sânge, calmara durerilor și scăderea inflamației, vă propunem astăzi câteva remedii naturale, care sunt la îndemâna tuturor:

  • Ceai de ortosiphon (Orthosiphon aristatus) - faceți o infuzie din 5 g de plantă uscată și mărunțită, la un litru de apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 5 minute, după care strecurați și consumați întraga cantitate de ceai pe parcursul unei zile, dar nu mai târziu de ora 18.00. Ceaiul are efectantiinflamator, calmant, ușor analgezic.
  • Tinctura de ovăz - se administrează câte 1.5 ml de tinctură într-un pahar cu apă călduță, de 3 ori pe zi. Tinctura are efect antiinflamator, depurativ, antioxidant, hipoglicemiant, hipocolesterolemant, stabilizează structurile osoase, dentare și ale țesutului conjunctiv.
  • Frunze de frasin - într-un litru de apă fierbinte puneți 20 g de frunze de frasin uscate și mărunțite. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 10 minute, după care strecurați și consumați întraga cantitate de ceai pe parcursul unei zile. Ceaiul are efect diuretic, laxativ, depurativ, sudorific, antiinflamator, cicatrizant, coleretic, colagog, antigutos, febrifug, antireumatic, detoxifiant,hipocolesterolemiant.
  • Tinctura de urzică - se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, diluată în 100 ml de apă călduță, după mesele principale. Tinctura are efect antianemic, diuretic, depurativ,stimulează formarea globulelor roșii, astringentă, antidiareică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, imunostimulatoare, antiseptică, geriatrică și este un bun tonic general.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie