„Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă”

Minuni - Vindecări - Vedenii

„Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă”

  • icoana Sfântului Nectarie de Eghina
   „Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă” / Foto: Oana Nechifor

   „Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă” / Foto: Oana Nechifor

  • lumânare aprinsă în mână
   „Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă” / Foto: Oana Nechifor

   „Trebuie să împărtășesc cu alții ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să știe că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă” / Foto: Oana Nechifor

Am realizat, atunci, că Dumnezeu, prin rugăciunile sfinţilor săi şi ale Maicii Sale, te poate ridica într-o clipă din cea mai grea negură şi că eu trebuie să împărtăşesc cu alţii ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să ştie că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă, chiar şi cu cei mai păcătoşi, dacă ne realizăm gresile, păcatele, ne căim şi încercăm să ne îndreptăm. Eu încerc să devin un alt om, de atunci, nu reuşesc tot timpul, dar mă străduiesc în continuare.

Bună ziua!

Mă numesc Anamaria și vreau să împărtăşesc minunile trăite de mine, poate că sunt de folos şi altora, prin intermediul site-ului dumneavoastră. În viaţă am trăit multe minuni, de multe sunt sigură că nici nu mi-am dat seama, dar Dumnezeu, Maica Domnului şi sfinţii ştiu bine cât ne ajută pe fiecare în parte. Mare ajutor am primit de la Maica Domnului, care l-a vindecat de o dependență grea pe tatăl meu şi astfel familia a trăit în linişte şi pace. Tot Maica Domnului, prin rugăciunile către Domnul nostru Iisus Hristos, m-a ajutat să am un copil minunat. Pe plan profesional şi material am primit de la Domnul mult mai mult decât am cerut, lucru care m-a făcut să cred că totul mi se cuvine, apoi am uitat umilinţa, răbdarea, rugăciunea. Dar anul trecut, chiar de ziua copilului meu, am aflat că am cancer şi bineînţeles că lumea mea a fost dată peste cap.

Nu m-am răzvrătit, nu am întrebat de ce, mi-am dat seama că trebia să mă întorc la Dumnezeu şi la credinţă, căci nu se poate trăi frumos în afara ei şi că, astfel, Domnul îmi atrage atenţia că m-am pierdut. Doar că nu am avut putere să mă rog cu credinţă mare, deoarece ştiam că sunt păcătoasă, că merit ce primesc, şi îmi era ruşine să mai cer îndurare pentru mine. Părintele duhovnic Antonie m-a îndrumat în această perioadă, m-a îndemnat să mă rog Sfântului Nectarie şi Maicii Domnului, având chiar în mănăstire o copie a icoanei făcătoare de minuni Pantanassa, şi să am speranţă şi credinţă. A fost un an greu, cu multe operaţii, cu o infecţie nosocomială puternică, dar Dumnezeu m-a ajutat să le depăşesc. Anul acesta, tomograful a arătat că e posibil ca ganglionii să fie prinşi, ceea ce însemna stadiul final al bolii. Am fost trimisă, apoi, la o investigație complexă, care putea să ne spună exact ce e cu ganglionii. Atunci am avut cel mai greu moment, iar în drumul meu m-am oprit la Mănăstirea Lainici, unde este o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, căreia m-am rugat cu disperare.

De asemenea, am început să citesc cu atenţie şi cu mai mare credinţă acatistul Sfântului Nectarie. Pe toată durata investigaţiei, m-am rugat din suflet, iar în momentul în care credeam că nu mai pot rezista în aparat, am rugat-o pe Maica Domnului să îmi dea putere să rezist până la capăt, iar în acea secundă a intrat asistenta să îmi spună că s-a terminat. Nu am cuvinte să vă spun ce am simţit atunci, şi nici suficiente cuvinte de mulţumire către Maica Domnului şi Sfântul Nectarie. Deşi credeam că rezultatele vin în aceeaşi zi, au trecut mai multe zile până să le primesc, şi am înţeles că trebuie să fiu răbdătoare, pentru că Domnul ne dă ce trebuie atunci când trebuie, nu când dorim noi, şi că era o nouă lecţie pe care trebuia să o învăţ, cea a răbdării.

Rugăciunile mele fierbinţi au fost ascultate: testul a fost negativ. Maica Domnului şi Sfântul Nectarie au făcut o minune imensă cu mine şi mi-au dat o nouă viaţă, prin ruga lor către Dumnezeu. Am realizat, atunci, că Dumnezeu, prin rugăciunile sfinţilor săi şi ale Maicii Sale, te poate ridica într-o clipă din cea mai grea negură şi că eu trebuie să împărtăşesc cu alţii ceea ce am trăit, pentru ca oamenii să ştie că Dumnezeu face minuni în fiecare clipă, chiar şi cu cei mai păcătoşi, dacă ne realizăm gresile, păcatele, ne căim şi încercăm să ne îndreptăm. Eu încerc să devin un alt om, de atunci, nu reuşesc tot timpul, dar mă străduiesc în continuare.

Am promis că imediat ce voi putea, voi merge la mormântul Sfântului Nectarie în Aegina, să îi mulţumesc pentru minunea pe care am primit-o şi m-am ţinut de cuvânt. E un loc care te schimbă, îți dă energie şi încredere pentru viaţă. M-a marcat profund. De asemenea, am promis că voi împărtăşi şi cu alţii minunile trăite de mine, pentru ca lumea să ştie că, prin credinţă şi rugăciune, poţi să te îndrepţi, iar Dumnezeu te ajută, nu te lasă la necaz. Mulţumesc din suflet Maicii Domnului, care m-a ocrotit cu Acoperământul ei, Sfântului Nectarie, care mi-a fost degrabă tămăduitor şi tuturor sfinţilor pentru că s-au rugat pentru mine Domnului nostru Iisus Hristos. Îi mulţumesc din tot sufletul meu Domnului pentru că le-a ascultat rugăciunile şi m-a ajutat să trec peste această încercare.

Vă mulţumesc că aţi avut răbdare să citiţi povestea mea de viaţă! Dacă ajută măcar o persoană, atunci este minunat.

(Mărturie trimisă redacției Doxologia de Anamaria T.)