Noi să o cinstim pe Maica Domnului!

Cuvinte duhovnicești

Noi să o cinstim pe Maica Domnului!

    • icoana Maicii Domnului
      Noi să o cinstim pe Maica Domnului! / Foto: Oana Nechifor

      Noi să o cinstim pe Maica Domnului! / Foto: Oana Nechifor

Pe Maica Domnului Mântuitorul întotdeauna o ascultă. Noi, dac-om ferici-o pe dânsa și ne-om ruga la dânsa, apoi ea are grijă să se roage pentru noi la Fiul său, că Fiul său o ascultă pe dânsa.

Cel ce o hulește pe Maica Domnului nu-i om bun. Cine o hulește pe Maica Domnului? Că mai tare se scârbește Mântuitorul când o hulește cineva pe Maica Domnului, decât când Îl hulește pe Dânsul. Așa de mult ține El la dânsa, vasăzică. Când Îl duceau să-L răstignească cu crucea-n spinare, apoi ea de multe ori o căzut jos de jale și plângea singură, că pe Dânsul Îl duc să-L răstignească. Dacă era femeie...

Femeile celelalte o judecau pe dânsa. Așa că, El își aduce aminte, Mântuitorul, cât o plâns ea pentru Dânsul. Pe Maica Domnului Mântuitorul întotdeauna o ascultă. Noi, dac-om ferici-o pe dânsa și ne-om ruga la dânsa, apoi ea are grijă să se roage pentru noi la Fiul său, că Fiul său o ascultă pe dânsa. Și așa că, noi să o cinstim pe Maica DomnuluiBucură-Te, Ceea ce ești plină de har; Mărie, Domnul este cu Tine. Blagoslovită ești Tu între femei și blagoslovit este rodul pântecelui Tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre!

Aceste cuvinte întotdeauna să le avem în gând, când lucrăm ceva, să ne amintim de Maica Domnului. Că acolo spune, că la sfârșitul vieții omului ea s-a arăta și l-a ajuta pe omul acela când a ști că el o zis cuvintele aste și s-o rugat la dânsa. Că ea e ajutătoare mare a creștinilor. Și Doamne, lisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine, păcătosul, astea să le zicem întotdeauna în mintea noastră când lucrăm ceva. Și Dumnezeu o să ne-ajute și la cele bune, spre iertarea păcatelor.

(Ierodiaconul Savatie BaștovoiParintele Selafiil – Dragostea care niciodată nu cade, Editura Marineasa, Timișoara, p. 82)