Ce puteți trata cu sirop de țintaură

Plantă suavă, țintaura are proprietăți tonice, coleretice, cicatrizante, antiinflamatoare, antibacteriene, colagoge, febrifuge, laxative, vermifuge, gastrice.

Pentru a prepara siropul de țintaură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de plantă tocată mărunt
  • 100 ml de apă
  • 500 g de miere de albine bio sau organică.

Puneți planta la macerat în 50 ml de apă pentru 10 ore, după care se filtrează. Lichidul astfel obținut se păstrează, iar planta se fierbe timp de 5 minute în 50 ml de apă, după care se trage de pe foc și se lasă la răcit. Când ceaiul este complet răcit, se strecoară și se amestecă cele 2 extracte.

Cei 100 ml de exctract amestecat se omogenizează cu mierea de albine.

Remediul este eficient în caz de:

  • febră (se administrează câte 2-4 lingurițe copiilor, pentru cel mult 3 zile consecutive și 4-6 lingurițe adulților, pentru cel mult 3 zile)
  • leucemie, ca adjuvant se administrează câte 4-6 lingurițe de sirop pe zi, între mese, timp de 60 de zile, după care se face pauză 14 zile și se reia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie