Flori de crăițe și remedii naturale pentru ten
Plante originare din Argentina și Mexic, crăițele au proprietăți calmante, antispestice, hipotensive, purgative, vermifuge etc.
Persoanele care au tenul gras pot încerca următoarea loțiune: adăugați într-o cană cu apă fierbinte 2 linguri de flori mărunt tocate și lăsați-le timp de 8 ore, după care strecurați și adăugați în infuzia astfel obținută o lingură cu suc proaspăt stors de lămâie. Utilizați acestă loțiune pentru tamponarea feței, gâtului și decolteului, după curățare. Se păstrează la frigider.
Tenul iritat poate fi calmat cu următorul remediu: adăugați 2 linguri de flori și frunze mărunt tocate într-un vas cu 350 ml de apă caldă. Lăsați până ce dă în clocot, după care trageți vasul de pe foc, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 4 ore. La sfârșit strecurați, iar în infuzia limpede adăugați sucul unei frunze mari de aloe (planta trebuie să aiba cel puțin 3 ani) și 2 linguri cu apă minerală. Folosiți preparatul pentru a-l aplica pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi.
Tenul acneic poate fi ameliorat preparând un amestec din părți egale de flori de crăițe, gălbenele, salvie, roiniță și sunătoare (o linguriță). Adăugați plantele într-un termos peste care turnați 500 ml de apă fierbinte. Închideți ermetic termosul și lăsați la infuzat timp de 3 ore, după care strecurați, și folosiți infuzia pe post de loțiune, călduță sau rece, sau pentru comprese.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro