Pr. Constantin Necula – mesaj de 8 martie: „Puneți-vă acolo, un semn în calendar, că mama e vie, că încă vă așteaptă”

Reflecții

Pr. Constantin Necula – mesaj de 8 martie: „Puneți-vă acolo, un semn în calendar, că mama e vie, că încă vă așteaptă”

Părintele Constantin Necula a transmis în exclusivitate, prin intermediul doxologia.ro, câteva gânduri legate de Ziua Internaţională a Femeii, marcată în fiecare an în data de 8 martie.

Între altele, părintele a subliniat că Maica Domnului rămâne modelul de netăgăduit pentru orice femeie creştină:

De 8 martie prăznuim o mare sărbătoare, pentru că este ajunul Sfinților 40 de Mucenici. Ei ne învață că au avut mame și că merită și ele să fie cinstite și bucuroase. Sigur că unii vor spune că-i o sărbătoare comunistă – așa o fi – dar mama este în fiecare zi prăznuită. Dacă o prăznuiți în fiecare zi, uitați de 8 martie. Iar dacă nu, măcar puneți-vă acolo, un semn în calendar, că mama e vie, că încă vă așteaptă. E important, să știți, că această zi era pusă într-un fel de contrapodere cu sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici. Ce n-au știut ei, atunci, e că de comunism scăpăm, iar sfinții vor fi de fiecare dată de partea noastră. Cu alte cuvinte, avem praznicul Sfinților 40 de Mucenici, care o asteaptă pe mucenica-mamă să se apropie de ei. Toți ne-am chinuit mamele într-un fel sau altul. Toți am fost neatenți la dragostea lor. E Zi Internațională a Femeii și pentru aceea că, lumea modernă are nevoie de modelul femelii. Cele care cred că modelul femeii este cel pe care îl propun ele, un pic „hidoșat” de ideologie, se vede că n-au cunoscut-o pe Maica Domnului și nici pe sfinte. Pentru noi e simplu: Ziua Internațională a Femeii este fiecare zi în care privim spre icoana Maicii Domnului. Îți mulțumim, Maica Domnului, că ne dai șansa să avem un 8 martie infinit. Poate merită să reținem că, fiecare dintre cele care sunt în mijlocul vieții noastre – fiicele, mamele, surorile, camaradele noastre de viață sau colegele de serviciu – fac parte din infinitul Maicii Domnului nu dintr-o hotărâre politică – fie ea europeană sau chiar mondială.

Ziua Internațională a Femeii își are rădăcinile la începutul secolului trecut, ca urmare a manifestărilor pentru dobândirea unor drepturi sociale și politice. Ziua femeilor în data de 8 Martie a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în anul 1975, devenind o tradiție în Europa și în SUA.