Băutură antioxidantă răcoritoare

Zilele caniculare de vară cer o hidratare sporită. Iar dacă lichidele pe care le consumăm conțin probiotice și antioxidanți, este cu atât mai bine.

Pentru a prepara acestă băutură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană cu căpșune
  • o cană cu coacăze
  • o sticlă cu vin roșu de calitate superioară
  • o treime de cană cu zahăr de cocos sau ștevie, pentru îndulcit
  • două căni cu kefir de cocos. 

Spălați bine fructele și uscați-le cu un șervet din hârtie. Turnați vinul într-un borcan din sticlă, adăugați îndulcitorul și amestecați, până ce acesta din urmă se dizolvă complet. Adăugați apoi fructele, amestecați, acoperiți vasul și lăsați la frigider peste noapte. A doua zi, adăugați kefirul de cocos, amestecați și consumați.

*****

Pentru a prepara kefirul de cocos, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • două linguri cu boabe de kefir
  • două căni cu lapte de cocos
  • jumătate de cană cu fulgi de cocos.

Puneți laptele și fulgii de cocos într-un blender și mixați, până ce fulgii sunt omogenizați complet.

Boabele de kefir puneți-le într-un borcan din sticlă și turnați conținutul blenderului, având grijă să lăsați un sfert din borcan liber. Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l la fermentat, la temperatura camerei, timp de 18-24 de ore.

La sfârșit strecurați pentru a separa boabele de kefir, pe care le puteți apoi reutiliza.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie