Trei remedii naturale pentru restabilirea funcțiilor hepatice

Deseori, în urma consumului de medicamente sau ca urmare a unei boli, apar dezechilibre la nivel hepatic, funcțiile acestuia fiind afectate.

Pentru a restabili funcțiile hepatice, vă propunem astăzi trei remedii naturale, ușor de preparat:

  1. Puneți o lingură de dentită (Bidens tripertita) în 250 ml de apă și lăsați la fiert timp de 20 de minute, la foc mic, cu vasul acoperit. Se administrează câte un sfert de pahar de ceai, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă, timp de 30 de zile, în cazul adulților. Copiilor cu vârste între 6 și 12 ani li se vor administra câte 2 lingurițe, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Acest remediu este eficient și în caz de diabet, bronșită, răceală, boli de splină.
  2. Transformați în pulbere fină 30 g de semințe de armurariu cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Amestecați o lingură din această pulbere cu un sfert de pahar cu apă călduță și consumați de 5 ori pe zi, înainte de masă.
  3. Puneți într-un termos un pahar cu apă clocotită și jumătate de pahar cu stafide. Lăsați 10-15 minute, după care consumați amestecul și imediat culcați-vă în pat pe partea dreaptă. Continuați să stați pe partea dreaptă timp de 20 de minute. Cura durează timp de 10 zile, administrarea făcându-se o singură dată pe zi, seara, înainte de culcare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie