Cura de zece zile pentru detoxifierea hepatică

Stil de viaţă

Cura de zece zile pentru detoxifierea hepatică

  • Cura de zece zile pentru detoxifierea hepatică
   Cura de zece zile pentru detoxifierea hepatică

   Cura de zece zile pentru detoxifierea hepatică

Funcționarea optimă a ficatului asigură și bunăstarea întregului organism, de aceea detoxifierea acestuia este vitală pentru sănătate.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • un pahar și jumătate cu ovăz nedecorticat
 • o lingură și jumătate de muguri de mesteacăn
 • o lingură cu frunze de merișor 
 • jumătate de pahar de fructe de măceș strivite
 • 2 litri de apă rece (plată sau izvor) și încă 500 ml de apă separat.

Puneți într-un vas ovăzul bine spălat, mugurii de mesteacăn, frunzele de merișor și 2 litri de apă. Amestecați și lăsați timp de 24 de ore.

Separat, într-un alt vas, puneți la fiert măceșele, iar când începe să dea în clocot, dați focul la mic și lăsați timp de 20 de minute. La sfârșit, trageți de pe foc și lăsați să stea timp de 24 de ore.

După scurgerea celor 24 de ore, luați vasul cu amestecul care conține ovăz și puneți-l la fiert. Din momentul în care amestecul dă în clocot, dați focul la mic și lăsați timp de 15 minute, după care trageți de pe foc și lăsați timp de alte 45 de minute, vasul fiind acoperit.

La final se strecoară printr-un tifon cele două amestecuri, iar lichidul se combină și se păstrează într-un vas din sticlă, la frigider, timp de cel mult 5 zile.

Se consumă câte 150 ml de preparat călduț, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, orele fiind aceleași în fiecare zi.

Persoanele care suferă de afecțiuni hepatice pot relua acestă cură la fiecare 3 luni. Persoanele sănătoase, care doresc să facă o detoxifiere a ficatului în scop profilaxic, pot urma această cură de 2 ori pe an.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: