Trei metode de detoxifiere hepatică

Stil de viaţă

Trei metode de detoxifiere hepatică

  • Trei metode de detoxifiere hepatică
   Trei metode de detoxifiere hepatică

   Trei metode de detoxifiere hepatică

Odată cu schimbarea anotimpurilor este recomandată și efectuarea unei detoxifieri la nivel hepatic, pentru a elimina toxinele și a revigora organismul.

1. Persoanele care suferă deja de afecțiuni ale ficatului pot mesteca zilnic câte 15 g de semințe de zamor, în doză unică, de preferat dimineața sau la prânz. Remediul este eficient și pentru detoxifierea renală, a căilor urinare. Remediul are efect antiinflamator și calmant.

2. O altă metodă de curățare a ficatului presupune a se face un amestec din:

 • 100 g de nuci verzi cu diametrul de 2,5-3 cm
 • 800 g de miere de albine organică
 • un litru de țuică sau vodcă.

Nucile se taie în 4, se pun într-un borcan din sticlă, se toarnă apoi mierea și alcoolul. Se închide ermetic vasul și se lasă la macerat timp de 14 zile, la loc rece, ferit de lumină. La sfârșit se strecoară, iar lichidul limpede se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte jumătate de linguriță, de 3 ori pe zi, cu 15-20 de minute înaintea meselor principale.

3. Persoanele care au dezvoltat acnee sau alte probleme dermatologice în urma unor afecțiuni sau a consumului de medicamente pot consuma câte un sfert de pahar de suc de castravete îndulcit cu miere de albine, de 3 ori pe zi.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: