Trei ceaiuri cu efect antireumatismal

Reumatismul este o boală cronică, alergică sau infecțioasă, caracteriaztă de dureri la nivelul articulațiilor sau de tulburări ale sistemului cardiovascular.

Pentru a diminua inflamația, a calma durerile și a reda mobilitatea articulară, vă propunem astăzi 3 ceaiuri pe bază de plante:

  1. În 250 ml de apă clocotită se adaugă o lingură cu frunze de urzică tinere, tocate mărunt. După ce ați lăsat la infuzat timp de 20 minute, strecurați și consumați 3 căni pe zi, timp de 6 săptămâni. Acest ceai contribuie și la purificarea sangvină și reîntinerirea sângelui.
  2. În 250 ml de apă clocotită se pune o lingură cu rădăcină de lemn-dulce mărunțită. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 20-25 de minute, după care strecurați și consumați câte 2 căni zilnic.
  3. Într-un vas, puneți următoarele plante uscate: 3 g de fruze de ienupăr, 5 g de coada-calului, 10 g de fruze de mesteacăn, 10 g de frunze de frasin, 15 g de coajă de salcie și 5 g de teci de fasole. Omogenizați plantele și luați din amestecul astfel obținut o lingură, pe care o puneți apoi în 250 ml de apă care clocotește. Lăsați la fiert timp de 2 minute, după care trageți vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l la infuzat timp de 20 de minute. La final se strecoară și se consumă 3 căni zilnic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie