Toate bucuriile credinței noastre vin prin Maica Domnului

Cuvinte duhovnicești

Toate bucuriile credinței noastre vin prin Maica Domnului

    • Maica Domnului
      Toate bucuriile credinței noastre vin prin Maica Domnului / Foto: Oana Nechifor

      Toate bucuriile credinței noastre vin prin Maica Domnului / Foto: Oana Nechifor

Bucuria din tot ce știm despre Domnul Hristos, bucuria din Sfânta Liturghie pe care ne-a lăsat-o Domnul Hristos, bucuria din Sfânta Împărtășire cu Sfintele Taine, cu Trupul și Sângele Domnului Hristos, toate acestea, într-un fel, vin prin Maica Domnului.

Toate bucuriile credinței noastre, toate bucuriile creștine: bucuria de Domnul Hristos, bucuria de învățătura Domnului Hristos, bucuria din Jertfa Domnului Hristos, bucuria din Învierea Domnului Hristos, bucuria din Înălțarea la cer a Domnului Hristos, bucuria din gândul la cea de-a doua venire a Domnului Hristos, bucuria din tot ce știm despre Domnul Hristos, bucuria din Sfânta Liturghie pe care ne-a lăsat-o Domnul Hristos, bucuria din Sfânta Împărtășire cu Sfintele Taine, cu Trupul și Sângele Domnului Hristos, toate acestea, într-un fel, vin prin Maica Domnului. Așa că, bucurie a vestit nașterea Maicii Domnului întregii lumi.

Noi suntem cinstitori ai Maicii Domnului. De ce o cinstim noi pe Maica Domnului, de ce o pomenim pe Maica Domnului, de ce o mărim pe Maica Domnului? Cel dintâi răspuns la întrebările acestea este: „Pentru că așa ne învață Biserica noastră!”. Așa ne-am pomenit. Ne-am pomenit în lumea aceasta ca cinstitori ai Maicii Domnului. Am trăit de-a lungul vieții noastre cu gândul la Maica Domnului.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Maica Domnului – Raiul de taină al Ortodoxiei, Editura Eikon, 2003, p. 33)