Sfântul Cuvios Mucenic Acachie

Sfântul Cuvios Mucenic Acachie

Sfântul Cuvios Mucenic Acachie

1 Mai

Acest sfânt Acachie era din satul Neohorion de lângă Tesalonic. Maltratat cumplit de către stăpânul lui la Serres, Acachie a trecut la mahomedanism. Mai târziu, pocăindu-se cu amar și luând asupră-și chipul monahicesc, el a viețuit la Muntele Athos la Mănăstirea Hilandar. Biata lui maică, o femeie săracă și iubitoare de Hristos, l-a povățuit astfel: „Așa cum de bună voia ta te-ai lepădat de Domnul, așa acum trebuie tot de bună voia ta să iei asupră-ți cu curaj mucenicia pentru El”. Fiul a urmat sfatul maicii lui. Cu binecuvântarea Părinților de la Sfântul Munte, Acachie a călătorit la Constantinopole, unde turcii l-au prins și i-au tăiat capul in ziua întâi a lunii mai 1816. Sfântul cap al acestui cuvios mucenic se păzește în Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Sfântul...

+  vezi mai mult

Acest sfânt Acachie era din satul Neohorion de lângă Tesalonic. Maltratat cumplit de către stăpânul lui la Serres, Acachie a trecut la mahomedanism. Mai târziu, pocăindu-se cu amar și luând asupră-și chipul monahicesc, el a viețuit la Muntele Athos la Mănăstirea Hilandar. Biata lui maică, o femeie săracă și iubitoare de Hristos, l-a povățuit astfel: „Așa cum de bună voia ta te-ai lepădat de Domnul, așa acum trebuie tot de bună voia ta să iei asupră-ți cu curaj mucenicia pentru El”. Fiul a urmat sfatul maicii lui. Cu binecuvântarea Părinților de la Sfântul Munte, Acachie a călătorit la Constantinopole, unde turcii l-au prins și i-au tăiat capul in ziua întâi a lunii mai 1816. Sfântul cap al acestui cuvios mucenic se păzește în Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte Athos.

-  vezi mai puțin
  • Viața Sfântului Cuvios Mucenic Acachie Pantofarul

    Sfântul Acachie și-a dat viața pentru Hristos pe 1 mai 1816, la ora șase seara. Câțiva creștini evlavioși au răscumpărat corpul Sfântului de la turci și părintele Grigorie l-a adus înapoi în Sfântul Munte.

Calendar ortodox
18 Iulie