Trei remedii pentru tratarea gutei

Guta este o formă de artrită foarte dureroasă, în care acidul uric din organism se depune sub formă de cristale, la nivelul țesuturilor din articulații.

Pentru a ameliora simptomele și a trata boala, vă propunem astăzi trei remedii naturale, pe bază de mesteacăn.

  1. Luați trei lingurițe de frunze uscate și mărunțite și puneți-le într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de șase ore, după care strecurați, iar în lichidull limpede adăugați un gram de bicarbonat de sodiu alimentar. Cantitatea de ceai astfel obținută se împarte în două doze, care se consumă la distanțe de patru ore.
  2. Într-o cană cu apă plată, turnați 20 de picături de tinctură și consumați imediat. Se administrează de două ori pe zi, timp de zece zile, în fiecare lună, pentru șase luni.
  3. Se consumă câte 100 ml de sevă de mesteacăn, dimineața, pe stomacul gol, cu trei ore înainte de micul-dejun, timp de șapte zile. Concomitent, local, se aplică comprese cu tinctură, sevă sau macerat din frunze de mesteacăn, durata acestora fiind de cel mult zece zile consecutiv.

Pentru mai multe informații referitoare la afecțiunile tratate cu tinctură de mesteacăn, dar și metoda de preparare a tincturii, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie