Skip to main content
Meniu
LIVE
13
Căutare
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Nou pe site
Acatiste
Paraclise
Canoane
Rugăciuni
Predici
Mănăstiri și biserici
Minuni - Vindecări - Vedenii
Mântuitorul nostru Iisus Hristos
Maica Domnului
Sfintele Paști
Crăciun
Persecuția creștinilor
Liturgică
Iconografie
Părinți duhovnicești
Maici cu viață duhovnicească
Main navigation
LIVE
13
Căutare
Legături rapide
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Nou pe site
Acatiste
Paraclise
Canoane
Rugăciuni
Predici
Mântuitorul nostru Iisus Hristos
Maica Domnului
Sfintele Paști
Crăciun
Persecuția creștinilor
Liturgică
Părinți duhovnicești
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Biblia Ortodoxă
Calendar ortodox
Rugăciuni
Viaţa Bisericii
Editorialiștii Bisericii
Cuvântul ierarhului
Puncte de vedere
Reflecții
Minuni - Vindecări - Vedenii
Locuri de pelerinaj
Catehism
Documentar
Interviu
Reportaj
Familie
Creşterea copiilor
Căsătorie
Stil de viaţă
Cuvinte duhovniceşti
Întreabă preotul
Liturgică
Cântări
Iconografie
Taine, ierurgii, slujbele Bisericii
Evanghelia la zi
Apostolul vremii
Icoane
Bibliotecă
Vieţile Sfinţilor
Pateric
Citate ortodoxe
Predici
Conferințe
Poezii
Colinde
Tradiţii
Dicţionar
Prezentare de carte
Religie. Ştiinţă. Filosofie
Comentarii patristice
Articole teologice
Sinaxar alfabetic
Părinți duhovnicești
Maici cu viață duhovnicească
Autori
Mărturisitori în temnițele comuniste
Mănăstiri și biserici
Tematică
Fototecă
Media
Video
Foto
Live
Radio
TV
Știri
Biserica Ortodoxă Română
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Educaţie
Ortodoxia în lume
Religia în lume
Social
ouă
10 Martie 2025 0:27
Documentar
Cine poate posti mai puțin în Postul Paștilor?
Biserica ne învață că hrana și consumul exagerat de alimente și băuturi nu sunt scopul principal al vieții noastre. Trupul trebuie îngrijit prin anumite restricții alimentare și prin post și, de...
citește mai mult
24 Februarie 2025 0:28
Reflecții
De ce „Săptămâna albă”?
Mulți consideră această rânduială bisericească drept ilogică, gândind: de ce este îngăduit să mâncăm lapte, dar nu putem mânca și carnea animalului, odată ce el este cel care dă laptele? De...
citește mai mult
24 Februarie 2025 0:03
Documentar
„Săptămâna albă”: mâncăm pește sau fructe de mare miercuri și vineri?
Am intrat în ultima săptămână care precedă Postul Mare, o perioadă de trecere numită în popor „săptămâna albă”, „a brânzei” ori „a untului”.
citește mai mult
23 Februarie 2025 0:03
Taine, ierurgii, slujbele Bisericii
Ce este „săptămâna albă” și ce alimente putem consuma în această perioadă?
Înainte de începerea Postului Mare sau „al Păresimilor”, Biserica a rânduit o perioadă de trecere numită în popor săptămâna albă, a brânzei ori a untului.
citește mai mult
26 August 2023 0:13
Stil de viaţă
Mic-dejun plin de legume
Chiar dacă mult timp am fost obișnuiți să sărim sau să mâncăm doar mâncăruri grele dimineața, asta nu înseamnă că nu ne putem schimba obiceiurile alimentare, pentru ca alimentația noastră să fie una...
citește mai mult
27 Iulie 2023 0:23
Stil de viaţă
Salată de legume cu ou
Consumați cu moderație, într-o manieră sănătoasă, cartofii nu trebuie să lipsească din alimentație, aceștia fiind o bună sursă de energie, fibre și nutrienți.
citește mai mult
1 Iulie 2023 1:01
Stil de viaţă
Inele crocante de ceapă
Vă propunem astăzi un aperitiv crocant, ușor de preprat, care merge bine și drept garnitură pentru burgeri sau pește.
citește mai mult
16 Aprilie 2023 1:44
Stil de viaţă
Salată de ardei copți cu ouă
Dacă nu știți ce să mai faceți cu ouăle roșii neconsumate, această rețetă de salată ușoară, dar sățioasă, vă vine în ajutor.
citește mai mult
17 Iulie 2021 1:22
Stil de viaţă
Omletă cu ardei copți și ciuperci
Unul dintre cele mai simple feluri de mâncare, omleta poate fi preparată de oricine fără a fi nevoie de ingrediente complicate.
citește mai mult
2 Mai 2021 0:23
Stil de viaţă
Salată de rucola cu ou
Bogate în fibre, minerale și vitamine, salatele sunt ideale pentru persoanele care au probleme cu tranzitul intestinal.
citește mai mult
20 Ianuarie 2021 19:41
Reportaj
(Video) În brutăria Mănăstirii Văratec – cum fac maicile pâinea, cozonacul și prăjiturile
Zilele trecute am fost în brutăria Mănăstirii Văratec din județul Neamț și, preț de câteva ceasuri, am luat parte la osteneala maicilor și le-am simțit bucuria. Am văzut cum, după rețete tainice și...
citește mai mult
23 Septembrie 2020 20:28
Documentar
(Video) De ce e atât de bună mâncarea făcută la mănăstire? Noi am găsit răspunsul!
Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am întrebat care sunt ingredientele „secrete” folosite în bucătăriile mănăstirilor și cum se face că mâncarea este atât de gustoasă. Zilele trecute am intrat în...
citește mai mult
9 Iunie 2020 2:29
Stil de viaţă
Salată hrănitoare de prânz
Ca să fie sănătoase, salatele nu trebuie să fie fade sau plictisitoare, combinațiile de legume cu carne sau lactate fiind, practic, nelimitate.
citește mai mult
23 Februarie 2020 0:32
Stil de viaţă
Omletă cu ciuperci și bacon
Fiind cea mai consistentă masă a zilei, micul-dejun nu trebuie sărit, chiar dacă avem puțin timp la dispoziție pentru a-l prepara.
citește mai mult
12 Octombrie 2019 0:13
Stil de viaţă
Mic-dejun proteic
Mulți dintre noi sărim peste micul-dejun din lipsă de timp sau inspirație dar, dacă acordăm 5 minute pregătirii acestei mese, vom beneficia câteva ore bune de energie și nutrienți, fără a ne mai...
citește mai mult
8 Octombrie 2019 0:52
Stil de viaţă
Exemplu de mic-dejun
Ce poate fi mai rapid de preparat la micul-dejun decât ouăle, acestea reprezentând un aliment extrem de complex și de sănătos.
citește mai mult
28 Septembrie 2019 0:24
Stil de viaţă
Mic-dejun cu somon afumat
Micul-dejun nu doar că ne scapă de foame, dar ne dă și energie pentru întreaga zi.
citește mai mult
24 Septembrie 2019 0:53
Stil de viaţă
Mic-dejun cu avocado
Fiind foarte bogat în acizi grași esențiali omega-3, avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume, consumul acestuia aducând numeroase beneficii sănătății.
citește mai mult
6 Mai 2019 1:58
Stil de viaţă
Maioneză picantă cu usturoi
Consumată cu moderație, maioneza nu reprezintă un pericol pentru sănătate, mai ales dacă este alăturată legumelor sau cărnii slabe gătite la grătar sau cuptor.
citește mai mult
2 Ianuarie 2019 0:04
Stil de viaţă
Frittata cu legume și brânză de capră
De origine italiană, frittata, spre deosebire de omleta clasică, se desăvârșește la cuptor.
citește mai mult
Paginare
Current page
1
Page
2
Page
3
Next page
Următoarea pagină
Last page
Ultima pagină »
Site dezvoltat de
DOXOLOGIA MEDIA
, Arhiepiscopia Iașilor | ©
doxologia.ro