Băutură energizantă naturală

7 Decembrie 2015 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Oboseala și stresul extenuează rezervele energetice ale organismului lăsându-ne, la sfârșitul zilei, fără vlagă.

Pentru a prepara acestă băutură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 12 pahare cu apă plată
  • un litru de alcool dublu rafinat
  • un kilogram de nuci
  • un kilogram de miere de albine de proveniență locală, polifloră, lichidă
  • o plantă de aloe de 3 ani (neudată de 5 zile)
  • 500ml de bere brună
  • un kilogram de sfeclă roșie
  • un kilogram de varză
  • un kilogram de pătrunjel (rădăcină+frunze)
  • 2 linguri cu sunătoare uscată
  • 2 linguri cu rostopască uscată
  • 2 linguri de troscot uscat
  • 2 linguri cu pătlagină uscată
  • 2 linguri cu talpa-gâștei uscată
  • 2 linguri cu sulfină uscată
  • 2 linguri cu flori de coada-șoricelului uscate
  • 2 linguri cu flori de gălbenele uscate
  • 2 linguri cu fructe de păducel uscate.

Spălați bine nucile și lăsați-le la uscat, după care scoateți miezul, dar păstrați și cojile. Prăjiți miezul de nucă și puneți-l într-un borcan din sticlă, adăugați mierea și turnați alcoolul.

Scoateți cu atenție planta de aloe din pământ și spălați rădăcina cu bere, având grijă să nu rămână pământ deloc. Tocați apoi toată planta și puneți tocătura în borcanul cu alcool.

Spălați bine sfecla cu o perie, dați-o prin mașina de tocat carne sau prin storcătorul de fructe și legume. Sucul obținut se adaugă în borcan. Repetați procedura pentru varză și pătrunejel.

Cojile de nuci puneți-le într-un vas emailat împreună cu apa și lăsați la fiert. Când amestecul a început să dea în clocot, adăugați plantele uscate și lăsați la fiert timp de 20 de minute. Trageți apoi de pe foc, filtrați, iar lichidul astfel obținut amestecați-l cu restul preparatului, folosind o lingură de lemn.

Acoperiți vasul și lăsați la macerat timp de 36 de ore, la loc ferit de lumină.

Băutura astfel preparată se administrează înainte și după mesele principale ale zilei, după următoarea schemă:

  • în primele 10 zile de cură se consumă câte o linguriță, înainte și după mesele principale ale zilei
  • în următoarele 10 zile se consumă câte o lingură, înainte și după mesele principale ale zilei
  • în cea de a treia fază a curei se revine la a se consuma câte o linguriță, înainte și după mesele principale ale zilei.

Ciclul se reia, până la terminarea preparatului.

Înainte de utilizare, agitați energic recipientul.

Acest remediu este eficient pentru:

  • întărirea imunității
  • combaterea oboselii și a stresului
  • vitaminizarea și mineralizarea organismului
  • detoxifiere
  • regenerarea hepatică
  • prevenirea afecțiunilor de sezon.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie