Sfecla roșie, beneficii pentru sănătate

Stil de viaţă

Sfecla roșie, beneficii pentru sănătate

    • Sfecla roșie, beneficii pentru sănătate
      Sfecla roșie, beneficii pentru sănătate

      Sfecla roșie, beneficii pentru sănătate

Binecunoscută încă din Antichitate, beneficiile sfeclei roșii sunt multiple, îmbunătățind atât starea fizică, cât și cea psihică.

Sfecla roșie este un aliment care nu ar trebui să lipsească de la masă, mai ales în sezonul rece. Deși gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care această rădăcinoasă le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe mulți să-și reconsidere poziția. Consumul moderat este recomandat tutuor, în special femeilor însărcinate și copiilor, dar și bebelușilor (în alimentația micuților putând fi introdusă de la vârsta de 8 luni).

Sfecla roșie este un medicament pe care natura ni-l oferă având un complex de vitamine și minerale cum rar se mai găsesc în compoziția altor legume, fiind bogată în fier, caroten, zahăr vegetal, vitamina C și B (B1, B2, B3 și B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare și carbohidrați.

Dintre beneficiile sfeclei roșii amintim:

  • are un conținut ridicat de fier, previnind astfel bolile de sânge
  • este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipă, stimulează tranzitul intestinal, curață ficatul de toxine
  • blochează cancerul prin alterarea ratei de respirație a celulelor canceroase
  • este foarte eficientă în tratarea leucemiei și a cancerului de colon
  • este un remediu eficient pentru bolile de ficat
  • încetinește procesul de îmbătrânire
  • este o importantă sursă de Vitamina A, B, C și PP
  • este o sursă importantă de potasiu și acid folic (Vitamina B9) cu ajutorul cărora scade tensiunea arterială
  • este foarte bun pentru femeile însărcinate pentru că scade riscul apariției malformațiilor congenitale datorită conținutului de acid folic
  • energizează și mineralizează organismul
  • este o sursă importantă de oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier)
  • stabilizează PH-ul organismului (echilibrul acid-alcalin, care aflat în dezechilibru favorizează apariția bacteriilor în organism)
  • ajută în tratarea infecțiilor cronice
  • este o sursă importantă de Cupru (ajută în vindecarea fracturilor iar lipsa lui duce la încărunțirea precoce a părului și la dereglerari ale pancreasului)
  • previne și tratează bolile de inimă
  • scade hipertensiunea
  • are efect antiinflamator
  • protejează ficatul
  • îmbunătățește capacitatea organismului de a utiliza oxigenul
  • stabilizează glicemia
  • este o sursă importanta de Zinc (ajută să avem o piele frumoasă, fără imperfecțiuni, reduce acneea și stimulează aparatul genital)
  • ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
  • elimină surplusul de apă din organism
  • stimulează metabolismul prin conținutul său ridicat de iod
  • este un puternic decongestionant nazal
  • ameliorează efectele chimioterapiei și ale radioterapiei
  • este un bun remediu împotriva răcelilor, bronșitelor
  • previne balonarea, gastrita
  • foarte util în tratarea afecțiunilor urinare.

Pentru că are o cantitate mare de fructoză, trebuie consumată cu precauție de diabetici, doar la sfatul medicului și cu recomadările acestuia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: