Suc detoxifiant de turmeric

Turmericul este folosit din vechi timpuri pentru detoxifierea ficatului și a rinichilor, dar și pentru activarea metabolismului, combaterea obezității, a depresiei, pentru tratarea pielii deteriorate etc.

 

 

Pentru a prepara acest suc aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 7 cm de rădăcină de turmeric
  • 7 fructe de tamarind
  • 2 lămâi
  • miere de albine bio sau organică
  • 2 litri de apă.

Cojiți turmericul, curățați fructele de tamarind, asigurându-vă că ați aruncat toate rădăcinile interioare.

Într-o oală emailată puneți apa la fiert, adăugați turmericul și lăsați la fiert timp de 20-40 de minute din momentul în care apa începe să clocotească și capătă o culoare bogată, moment în care trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit.

Separat, luați un alt vas în care puneți fructele de tamarind și adăugați apă, cât să fie de un centimetru înălțime. Puneți la fiert și amestecați continuu cu o lingură de lemn, până ce amestecul capătă consistența unui gem.

Când fiertura de turmeric este călduță, puneți tot conținutul vasului într-un blender și mixați până ce rădăcina de turmeric este bine omogenizată în compoziție.

Când tamarindul capătă consistența unui gem, treceți fructele printr-o sită fină, pentru a elimina coaja și semințele, păstrând doar pulpa fină a fructului. Când ați obținut pulpa, puneți-o în blender și mixați din nou pentru o mai bună omogenizare.

Adăugați în acest mix sucul proaspăt stors de lămâie și miere de albine după gust.

Transferați preparatul într-un borcan din sticlă pe care-l închideți ermetic și-l păstrați la frigider pentru cel mult 4 zile.

Consumați zilnic din acest suc pentru a vă menține sănătatea, a ameliora bolile de piele, artrita, depresia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist, trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie